met rabarber compote en granen linzen on the side
4 pers. / bereidingstijd: 20 min. / oventijd: 25 min. / bron: zie onderaan
Ingrediënten deeg: 1 ei of ei vervanger (natuurwinkel) 200 gram amandelmeel 2 eetlepels kwark of soya of haver room
Voor de vulling: 2- 4 middelgrote tomaten (of courgette, ontwaterde aubergine, zachtgekookte wortels, zacht gebakken witlof). 3 eetlepels tomatentapenade
handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano, basilicum) 1-2 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie
Ingevette platte taart- of quichevorm (26-28 cm doorsnede)
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng het amandelmeel met de kwark, mespuntje zout en het ei tot een bal. Druk de bal uit in de ingevette quichevorm. Prik met een vork op verschillende plekken in de bodem en bak de bodem ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.Haal de vorm uit de oven en besmeer de bodem met de tomatentapenade. Snij de tomaten in plakken en verdeel deze over de bodem. Leg de plakken naast elkaar, niet over elkaar. Knip de kruiden fijn en strooi ze over de tomaten. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Verdeel de olijfolie over de tomaten. Bak de taart in zijn geheel nog 15 minuten.
Serveer daarnaast rabarbercompote op smaak gebracht met vlierbessen siroop, granen linzenmix of een groen blad salade.
Bron Puur Gezond 2019
18 juni ook zelf gegeten, super lekker !