• Biobite Foodlab BV

Water Kefi(aa)r - Probiotic drinks

Bijgewerkt op: mrt 16

DETOX-Week 10 maart t/m 16 maart

Met ons Kefiaar Water kan je verschrikkelijk lekkere & detox-proof drankjes maken zoals deze onderstaande .

Tip: eet er een krachtkoek bij, door goed te kauwen weet je lichaam dat je gegeten hebt

Ons Kefiaar Water en Krachtkoek is nu in de Actie bij de Ekoplaza, dus sla je slag!


Krachtige spinazie-boost!

Benodigdheden voor 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Naturel & Fris of Sinaasappel (your choice!)

2 handjes (wilde) spinazie

1 klein handje blauwe bessen

1 teen gember

Stop de spinazie, blauwe bessen en gember in de blender met een scheut water, mixen maar

en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water…


Let’s drink something green today :)

Slecht drie ingrediënten; Kefiaar water, appel en selderij. Mega easy en

super dorstlessend! Bleekselderij is een bommetje vol vitamine A, vitamine

c, kalium, magnesium en belangrijke voedingsvezels. Tip: eet er een

krachtkoek bij, zo weet je lichaam dat je gegeten hebt.



Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Naturel & Fris

1 appeltje

3 stronken bleekselderij

Krachtkoek er naast (optioneel)


Doe de appel, bleekselderij in de blender met een scheut water, mixen en

aftoppen met het bruisende Kefiaar Water Naturel & Fris… Proost!


<3 beet root

Hier gaat ons hart sneller van kloppen! <3 Zuurkool is gefermenteerde witte

kool die goede bacteriën levert voor blijere darmen. In combinatie met ons

Kefiaar Water Sinaasappel dubbel pro-probiotisch dus! Het zure van de kool

en het zoet-frisse van de sinaasappels gaan verrassend goed samen. Zuurkool bevat veel vitamine K. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium in

de botten blijft en niet in de bloedvaten komt.

Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

2 (voorgekookte) bietjes

2 Sinaasappels

3 eetlepels zuurkool (+/- 30 gram)

1 teen gember

klein handje blauwe bessen


Doe de bietjes, sinaasappelpartjes, blauwe bessen, zuurkool en gember in

de blender met een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisende

Kefiaar Water… Proost!


Purple rain, purple rain

Van dit kleurtje wordt je toch blij?! Dat komt door het vitamine A wonder rode kool. In rode kool zit 8% van de ADH per 100 g. Vitamine A zorgt ervoor dat je huid er fris en soepel uit blijft zien, zo begin je de dag

stralend!


Benodigdheden voor 4 glazen

500 ml

Kefiaar Water Naturel & Fris

1 handje gesneden rode kool (of diepvries, lekker koud) +/-25g

200 ml

Coconut yoghurt

1 banaan


Doe de gesneden rode kool, coconut yoghurt, banaan in de blender met

een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water…

Proost!



Veggie shot withlof

Wij verrijken onze drankjes graag met groente, jaja ook met witlof en een

bietje rode biet! Wist je dat een Nederlander gemiddeld 3 kilo witlof per

jaar eet? In andere landen is witlof helemaal niet zo populair en wordt het amper gegeten. Witlof is rijk aan foliumzuur dat, net zoals ons Kefiaar

Water, een gunstig effect heeft op de darmflora… slimme mensen die Hollanders ;)


Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

1 appel

1 handje blauwe bessen

1 (voorgekookte) rode biet

1 witlof (+/- 75 gram)


Doe de stukjes appel, blauwe bessen, het (voorgekookte) bietje en de witlof

in de blender met een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisend

Kefiaar Water… Proost!



Time to celerybrate!

Door de bleekselderij, kiwi, appel en paksoi met Kefiaar Water Sinaasappel

is dit een gezond feestje in een glas :)! Paksoi bevat 95% water en is

daardoor lekker hydraterend. Het bevat calcium en fosfor die samen zorgen

voor een stevige botten en tanden.


Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

2 stengels bleekselderij

2 stengels paksoi

1 appeltje

1 kiwi


Doe de bleekselderij, paksoi, appel en de kiwi in de blender met een scheut

water, mixen maar en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water

Sinaasappel… Proost!


Kaki fruit smoothie

Kaki fruit is in de herfst maanden in de meeste supermarkten te koop. Het is een zoete oranje vrucht met een stevige schil. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan duizend meter. De vrucht wordt geprezen om zijn heilzame werking (hoofdpijn, rugpijn en weerstand verhogend). De vrucht bevat in ieder geval veel vitamine C, E, B6 en verschillende antioxidanten. Ik vind deze vrucht heerlijk in smoothies en taartjes.

Bereidingstijd: 5 minuten

Wachttijd: 1 minute

Portie: 4 personen

Ingrediënten:

6 grote bladeren romaine sla

1 grote stengel bleek selderij

1 kaki vrucht

10 bosbessen

300 ml WATER KEFIR

700 ml water


Sinas "Enjoy the goodness in life" bron: Queen Ferment

Ik drink zelf geen normale frisdranken meer, maar vind afwisseling af en toe heerlijk. Probeer eens zelf sinas te maken, het is echt heel simpel :0) Er zit niet alleen vitamine C & B in citrusfruit maar ook andere plantaardige voedingsstoffen die ervoor zorgen dat vitamine C efficiënter door het lichaam opgenomen worden. Deze worden fytonutriënten genoemd. Er zitten 170 verschillende fytonutriënten in citrusfruit, waaronder diverse gezonde polyfenolen. Bovendien zitten er allerlei natuurlijke mineralen in citrusfruit zoals kalium, magnesium en fosfor. Citrusvruchten bevatten veel polysacchariden in de vorm van gezonde vezels. Vooral de vezel pectine komt in citrusvruchten voor. Een andere vezel is lignine. Deze stoffen helpen het eten beter te verteren waardoor voedingsstoffen adequater in het lichaam worden opgenomen. Door het fermentatieproces groeien de gezonde darmbacteriën, met name lactobacillen, een bacteriesoort die je gezondheid ten goede kan komen. Mensen die veel yoghurt eten lijken meer lactobacillen in hun darmen te hebben. Deze mensen schijnen hebben ook minder Enterobacteriaceae, bacteriën gelinkt aan ontsteking en een aantal chronische ziekten. Er zijn honderden soorten darmbacteriën. Elke soort speelt een andere rol in je gezondheid en heeft andere voedingsstoffen nodig om te groeien. Over het algemeen is een diverse darmflora een gezonde. Hoe meer bacteriesoorten, hoe meer gezondheidsvoordelen waaraan ze kunnen bijdragen.

Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 96 uur Portie: 1 liter Benodigheden: Weckpot (1,5L) Plastic zeef (15cm) Mengkom (1,5L) Grote plastic lepel Beugel fles (1L) Theedoek

Ingrediënten: 12 biologische sinaasappels ¼ thee lepel zeezout 500 milliliter bronwater 60 ml wei water, uit bv. karnemelk, kombucha of water kefir. 2 gedroogde biologische vijgen

Bereiding: n wat zuiveringszout is voldoende. Was de sinaasappelen, rasp de schil, en stop deze in de weckpot. Pers de sinaasappelen en voeg toe aan de weckpot. Voeg het water, zout en wei-water toe. Dek de weckpot af met een theedoek en laat 24 uur op een lichte plaats staan (niet in direct zonlicht). Maak de weckpot open. Plaats de plastic zeef op de mengkom en giet de inhoud van de weckpot in de zeef. Roer door de zeef zodat al het sap in de mengkom terechtkomt. Zet de trechter op de beugelfles. Schenk voorzichtig de mengkom leeg in trechter. Laat de sinas nu nog 2-3 dagen bij kamertemperatuur fermenteren. Bewaar de sinas in de koelkast (rechtop). Hou er rekening mee dat er druk op de fles komt te staan door het fermentatieproces. Als je de fles elke dag even open maakt gaat het meestal goed ;0) Houdbaarheid: 5 dagen in de koelkast




32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven