top of page

Kefiaar Water by Biobite

Het belang van een goede, evenwichtige en gezonde darmflora wordt steeds meer erkend. Een evenwichtige darmflora is belangrijk voor een optimale opname van essentiële voedingsstoffen. Dit is de basis van een goede gezondheid en een optimaal afweersysteem. Voeding op basis van fermentatie (zuurkool, kimchi's, koffie, thee, kaas) hebben hun gezondheidsbevorderende functies reeds lang bewezen.

 

Bekende fermentatieproducten zoals yoghurt, brood, kaas en bier hebben hun werking bewezen, ook gefermenteerde kefir is al honderden jaren gekend. Water Kefiaar wordt verkregen na de natuurlijke fermentatie van waterkefir. Kefir is een unieke en complexe mix van goede bacteriën en gisten. Water Kefiaar is een 100% plantaardig, allergeenvrij en glutenvrij voedingssupplement.

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH): dagelijks 150ml in een glas water of fruitsap, bij voorkeur nuchter. In acute gevallen mag de dagelijkse dosis tot drie maal verhoogd worden. Daarna langzaam afbouwen naargelang behoefte. Schudden voor gebruik. De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Dit kan de normale darmwerking extra stimuleren. Bewaren: op een koele en donkere plaats. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Ingrediënten: zuiver gefilterd water, diksappen 4% (vermindert naargelang de evolutie van de fermentatie), levend ferment (afkomstig van Kefir), extract van vijgen* en citroenen*.

Kefir staat bekend om zijn pre-en pro-biotische eigenschappen het bestaat uit een samenlevingsvorm (symbiose) van melkzuurbacteriën, gisten, streptokokken en andere bacteriën. Deze micro- organismen vormen een unieke en erg stabiele structuur, opgebouwd uit polysaccharides, die ze beschermt tegen invloeden van buitenaf.


Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

* gecontroleerde biologische landbouw * controle NL-BIO-01

 

Voedingswaarde per 100ml: 

 

 

 

 

Wat maakt water kefir zo gezond? 
•    Foliumzuur (vitamin B11) is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. 
•    Thiamine (vitamine B1) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. 
•    Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Het reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel. 
•    Biotine (vitamine B8) draagt bij aan het behoud van een normale huid, normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel. (Bron: Voedingscentrum)

 

Bijgaand een overzicht van bacteriën en gisten/schimmels gevonden in onze water kefir. De gegevens zijn verkregen door gebruik te maken van moderne technieken als sequence middel PCR. Hierbij test je niet alleen de leverde maar ook restanten van dode bacteriën in de water kefir.

 

De lijst is nog veel langer, hierbij de meest voorkomende vermeld:

Zymomonas mobilis / Bacillus nealsonii / Lactobacillus casei / Leuconostoc pseudomesenteroides

Bifidobacterium aquikefiri / Lactobacillus mali / Acetobacter tropicalis / Lactobacillus paracasei

Oenococcus oeni / Gluconobacter oxydans / Lactobacillus nagelii / Lactobacillus hilgardii

Lactobacillus rhamnosus / Bacillus megaterium / Lactobacillus satsumensis

Lactobacillus hordei / Pseudoclavibacter soli / Lactobacillus diolivorans

Lactobacillus uvarum / Bacillus aryabhattai / Acetobacter malorum

Lactobacillus sucicola / Gluconobacter albidus / Pediococcus damnosus

Lactobacillus selangorensis / Acetobacter pasteurianus / Planomicrobium okeanokoites

Leuconostoc mesenteroides / Stakelama pacifica / alpha proteobacterium

Lactobacillus ghanensis / Salirhabdus euzebyi / Acetobacter cerevisiae

Sphingopyxis italica / Pontibacillus halophilus / Jeotgalibacillus campisalis

Acetobacter cibinongensis / Acetobacter orleanensis / Bavariicoccus seileri

Gluconobacter kanchanaburiensis / Bacillus endophyticus / Psychrobacillus psychrodurans / Bacillus koreensis / Acetobacter indonesiensis / Delftia lacustris / Salinibacillus xinjiangensis / Lactobacillus rapi / Phyllobacterium myrsinacearum / Salinibacillus kushneri / Lactobacillus farraginis / Sphingopyxis chilensis / Bacillus flexus

Lactobacillus mudanjiangensis / Bacillus tequilensis / Gluconobacter cerinus / Bifidobacterium crudilactis

Lactobacillus coryniformis / Acetobacter thailandicus / Lactobacillus oeni / Komagataeibacter medellinensis

 

 

Gisten

 

Zygosaccharomyces_sp / Saccharomyces_cerevisiae / Saccharomyces_eubayanus / Hanseniaspora_valbyensis

Dekkera_bruxellensis / Pichia_membranifaciens / Dekkera_anomala

Saccharomyces_bayanus / Saccharomyces_sp / Saccharomyces_pastorianus

Kefiaar Water 3 smaken.jpeg
voedingswaarde kefir.png
WhatsApp Image 2020-04-09 at 14.49.00.jp
bottom of page