top of page
  • Foto van schrijverBiobite Foodlab BV

Gezond gewicht waar je blij mee bent, hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 19 mei


Afgelopen week haalde ik de mijn persoonlijke record van 53 jaar, gezond & vitaal!

Echter met toch wat meer vetjes dan me lief zijn en daar ga ik wat aan doen. Hoe ik dat ga doen wil ik best met je delen in dit blog en een aparte app groep, jij kan ook meedoen. Heb jij dat gevoel ook dat je wel wil maar nog niet gestart bent?


Vetopslag rondom je middel zijn de ongezonde ontstekingsbevorderende cellen die daar graag zitten, die wil ik niet blijvend op bezoek dus tijd om meer focus op mezelf te leggen. Rustig maar gestaag buig ik mijn lifestyle weer om naar hoe ik wel mijn doelen kan behalen.


Dat doe ik graag samen. Orthomoleculair, sportief en natuurvoedingskundig ondersteund worden, motivatie halen uit en met elkaar? klik hier voor de Whapgroep, dan doen we het samen. Wij zijn in december 2020 gestart, jij stapt in wanneer je wil, het is lifestyle, geen race. Mijn doel is x kg eraf, uitgerust wakker worden, inspanning & krachtsport, voeding die voedt ipv vult en een blijvend BMI van rond de 22.


Laat maar weten! x Susanne


onderwerpen:

- sportief: haalbare krachtsport zoals planken, hoelahoop, bootcamp,

- voeding: groente &groente/vezels, weinig fruit, eiwitten, vet, suppletie

- rust creëren, op tijd stoppen met werk en inspanning. hoofd leeg


De eerste 3 dagen kunnen wat pittig zijn, je lichaam moet wennen aan anders, soms voel je je dan even duizelig of slap, gaat vanzelf weer over hoor! Daarna krijg je opeens meer energie, je voelt lichter en sterker, je bent op de goede weg, vanaf nu is het meer van hetzelfde. Het is het ook belangrijk dat je het veranderen aanpassen van je lifestyle inplant. Denk er van te voren over na, start niet zomaar en zeker niet door opeens minder te gaan eten. Eenmaal door die eerste paar dagen heen komt je lichaam in een nieuwe modus, van glucose naar vetverbranding als je het middels detox of Keto doet en anders zal je door minder kcal inname en meer kcal verbranding je overtallige grammen verliezen.

Duur en krachtsinspanning afwisselen is wel aan te raden. Spieropbouw ipv afbraak is je grootste zorg! Glycogeen/ glucose voorraden die in je spieren en lever zijn opgeslagen zijn je eerste voeding door die voorraad heen en je vet aanspreken, dat is fase 2.
voorbeeld ontbijt:

bij opstaan: 250 ml water kefir (thelpl. Bitterzout)


ontbijt: Havermout Bijte-je * of Granola


tussendoor: cappuccino met (haver)melk


lunch: tomatensoep, stoofpeertje, linzensalade, 1 ei of een Krachtkoeksneetje


kruiden thee 2-3-4 x


avond: salade en dikke groene soepInspanning:

1. planken: 3x 30 seconde

2. hoelahoep: 1x 5 minuten

bestel bodyhoop? (haal daarna kadootje bij mij thuis op)

3. stevige wandeling circa 45 minuten* Bijtje by Biobite: havermout, rozijnen, zonnebloem& pompoenpitjes, hennep, chia- sesamzaadjes, inca-bessen) aanvullen met water of havermelk, voeg wat vers fruit toe en laat 30 minuten wellen of een nacht, zo krijg je de bekende overnight oat, deze kant & klare ontbijtjes kan je ook hier bestellenontbijt : havermout of denk eens over fasting, intermitted of time restricted.


lunch: rode bietjes, ui, appel, 1tl suikervrije mayonaise. Kan ook uitgebreid worden met makreel of haring voor goede verzuren/eiwitten.


inspanning:

30-60 minuten stevig tempo lopen / hardlopen

(open water) zwemmen

fietsen


rust: zorg voor rust, hoofd leeg, werk aan voldoende nachtrust, circa 1 uur diepe slaap en 1-2 uur rem slaap. met smart watches kan je dit bij benadering monitorenDag 3

voeding: idem

inspanning: hoelahoep: 1x 10 minuten

Wil je ook een bodyhoop? bestel hem hier en haal daarna je ontbijtje en kefir homemade bij mij thuis op als kadootje


planken: 2x 1 minuut
Lees meer nieuwsbrieven in het blog van Biobite Foodlab57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


 Niet vullen, maar voeden

bottom of page