• Susanne De Raaij

Pannenkoeken lekker & gezond

Bijgewerkt: 2 dagen geleden

In het weekend is het fijn om jezelf wel eens te verwennen. Probeer dat dan wel te doen met goeie dingen. Je zal versteld staan hoe lekker het is en ook niet veel lastiger dan een gewone pannenkoek maken.


Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 4 uur

Portie: 2 personen


Ingrediënten:

2 tl Super vezels

4 tl water

1 banaan

kokosolie

60 gram havermout

50 gram spinazie

100 gr aardbeien, blauwe bessen, bramen

330 ml waterkefiaar

100 gr mango

Cacao nibs


Bereiding: je kunt het ijs het beste de avond van te voren maken. Vermaal de mango met de Kombucha is een keuken machine tot een gladde massa. Schep in een bakje met een deksel en zet in de vriezer voor minimaal 4 uur. Voeg de banaan, havermout, spinazie en de vezels toe aan een keukenmachine en laat draaien tot een soepel deeg. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan op middel hoog vuur. Je kunt het beste kleine pannenkoekjes of poffertjes maken omdat het beslag lastig te draaien is als het een grote pannenkoek is. Bak elke kant 2-3 minuten op gematigde warmte. Serveer met rood fruit en 1 bolletje Kombucha ijs en cacao nibs. 😋


Enjoy.. guilt free feel good..

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

zwarte knoflook, appel azijn en super vezels

Zwarte knoflook: Een ware delicatesse: zwarte, ofwel gefermenteerde knoflook. De smaak lijkt totaal niet meer op normale rauwe knoflook, maar is diep en zoetig, en de textuur zeer smeuïg. De smaak is

Kefir bol

Er zij veel mensen die niet zo goed tegen brood kunnen, een vriendin van mij Caroline de Kort maakt heerlijke brood alternatieven, ze ging op zoek naar een alternatief. Zuurdesembrood verteer ik beter

Fermenteren wat is dat nou precies?

Dat is een goede vraag. Voor mij inmiddels heel gewoon maar wellicht voor jou een beetje een raadsel. Fermenteren is niet iets wat wij doen, micro-organismen doen dat. Met behulp van vezels (prebiotic