top of page
  • Foto van schrijverBiobite Foodlab BV

Back to Work

Back to Work

De zomervakantie zit er weer op. Dit betekent voor alle studenten en scholieren dat de neus vanaf nu weer in de boeken gaat. Voor alle werkende lezers betekent dit dat ook zij weer aan de slag gaan. Volledig uitgerust en klaar om een vliegende start te maken? Kies dan voor een goede lifestyle en blijf fit en gezond. Een goede gebalanceerde lunch kan daar een groot verschil in maken.

Lees in deze nieuwsbrief allerlei tips om gezond weer aan het werk te gaan.De lunchbox van Michiel Vos

Michiel Vos is de bedenker en eigenaar van de Pindakaaswinkel, de eerste winkel in Nederland waar je alle soorten en smaken van dit oer-Hollandse broodbeleg kunt vinden. Oorspronkelijk is Michiel een Flevolandse boerenzoon met al op jonge leeftijd een grote liefde voor het meest bekende Nederlandse beleg; Pindakaas. Ook om hem heen ziet hij dat dit pindasmeersel bij iedereen wat teweeg brengt.

Juist daarom is zijn liefde voor dit broodbeleg zo groot, iedereen heeft wel iets met pindakaas ,... lees hier verder


Deel & win

Puur! uit eten laat graag zien hoe je eerlijk kan eten en brengt het goede eten onder de aandacht. Ook Biobite kon natuurlijk niet ontbreken tussen al deze gezonde voeding.

Puur! uit eten heeft nu een winactie opgezet waarin je een Biobite pakket ter waarde van 19 euro winnen!

Wil je weten hoe je dit pakket kunt winnen? Klik dan hier.

Het #Biobitemoment van... de vakantie

Ook op vakantie zorgde de Biobite voor genot. Kijk hier hoe Monique Veldman de Biobite gebruikt op de borrelplank tijdens het bekijken van de ondergaande Portugese zon.

Het blijft leuk om te zie op voor welke gelegenheden onze Biobite wordt ingezet. Deel ook jou #Biobitemoment en wie weet sta jij volgende maand in de nieuwsbrief!

Kom proeven!

15 tot en met 17 september is Biobite aanwezig op het Happinez festival. Hier heeft u de kans om een Biobite te proeven en nog veel meer.

Op Fort Voordorp – onder de rook van Utrecht – ervaar je de wereld van Happinez met inspiratie, workshops, food en de leukste stands en shops. Je zult genieten van een uitgebreid en gevarieerd programma, met lezingen en workshops van bekende nationale en internationale sprekers, en yoga- en meditatiesessies van inspirerende docenten.

Verder zijn er muziekoptredens, massages en andere activiteiten, diverse shops, meet & greets en natuurlijk kraampjes met lekker en verantwoord eten. Bij deze kraampjes kunt u ons natuurlijk vinden.

Meer weten over dit festival? Klik dan hier.

Kom je ook even bij ons langs?

Biobite-ingrediënt: Noten

Noten blijken nog gezonder te zijn dan gedacht. Mensen die 20 gram noten per dag eten hebben 15 procent minder kans op kanker en maar liefst 30 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan mensen die geen noten eten.

Wie noten eet, verlaagt ook de kans op vroegtijdig overlijden. Dit blijkt allemaal uit een studie van het wetenschappelijke tijdschrift BMC Medicine. Hiervoor werden 29 onderzoeken met daarin informatie van 800.000 mensen geanalyseerd. Natuurlijk is het wél afhankelijk wélke noten je eet en hoeveel je ervan eet.

Ontbijttips

Nu iedereen weer terug in het werkritme gaat komen zal er helaas minder tijd zijn voor het maken van een uitgebalanceerd ontbijt. Net als de lunch is een goed evenwichtig ontbijt wel erg belangrijk voor je gezondheid. Door een stevig ontbijt begin je een stuk frisser en met meer energie aan de dag. Dit maakt je vele malen productiever en dit kan een hele hoop stress voorkomen.

Biobite wil je helpen om toch goed te blijven ontbijten. Daarom hebben we allerlei ontbijt gerechten op onze instagram geplaatst. Zo hoef je niet na te denken wat je gaat ontbijten. Dit scheelt al een hoop tijd!

Laat je inspireren en neem een kijkje op onze Instagram-pagina of website online 

Snacktips

Iedereen kent het gevoel wel: rond een uur of 4 heb je toch ineens best trek. De ongezonde verleidingen schieten door je hoofd. 

Om ook tijdens deze trek gezond te blijven eten, heeft Beterbio nu de oplossing: een snackbox met daarin  verschillende biologische snackrepen. Ook onze heerlijke Biobite-krachtkoek zit daar natuurlijk bij. Je betaalt 10 euro voor een box met 6 verschillende repen. Op deze manier heb je altijd een verantwoorde snack in de buurt en ben je ook je vieruurtje de baas!

Kijk op de site van Beterbio en bestel je snackpakket direct!

Fiets voor korting 

Er is geen land op de wereld waar mensen zo veel fietsen als in Nederland. Hier mogen wij best trots op zijn. Elke dag een stukje fietsen is namelijk erg goed voor de gezondheid en kan een groot verschil maken in de maate van fitheid.

Ring-Ring® stimuleert dit fietsende gedrag nog eens extra door kortingen weg te geven. Zo meten ze alle kilometers die je fietst. Deze gefietste kilometers kunnen vervolgens omgezet worden in kortingen bij verschillende ondernemingen. Biobite steunt deze actie natuurlijk en geeft korting aan mensen die kilometers maken op de fiets.

Wij van Biobie vinden namelijk dat fietsende mensen best wel wat meer credits verdienen. Ze zorgen niet alleen goed voor hun eigen gezondheid door veelvuldig voor de fiets te kiezen in plaats van de auto. Ook gaan ze op deze manier de grote co2 uitstoot tegen. Reden genoeg voor Biobite om deze fietsers eens te belonen. Zoals met 20% korting Biobite bestellen in de Biobite-webshop in ruil voor 100 Fkm.

Help Biobite The Food 100 te winnen!

Food Inspiration is samen met Slow Food Youth Network, Food Hub en AgriFood Capital initiatiefnemer van Food100, hét netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. Vindje net als wij dat Susanne de Raaij, initiatiefnemer van Biobite, in deze lijst niet mag ontbreken? Stem dan op haar!

Stemmen kan via onderstaande link. De geboortedatum van Suzanne de Raaij is 22-10-1967.

Breng hier uw stem uit!

Versterk jij het Biobite-promoteam?

Biobite Promoteam werkt voor meerdere biologische merken om instore winkel demo's en proeverijen uit te voeren. Zij doen landelijk, voor meerdere biologische merken, demo's in verschillende winkels en zij staan op evenementen zoals Happinez.

Meer weten? Ook werken met bekende merken? Mail naar info@biobite.nl

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste versterking dooor het hele land!


Een Biobite kun je op allerlei momenten eten. Tijdens de lange autorit naar huis, als dessert, tijdens het hardlopen of bij de koffie, al deze momenten werden opgeleukt door de aanwezigheid van onze Biobite. Wij vinden dit dan ook erg leuk om te zien waar de Biobite allemaal voor wordt gebruikt. Laat jij ons ook weten op welk moment jij kiest voor onze heerlijke krachtkoek? Gebruik dan #Biobitemoment en zie jezelf volgende maand misschien wel terug in de nieuwsbrief!

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


 Niet vullen, maar voeden

bottom of page