top of page

Recepten met onze producten

Onze producten zijn niet alleen los lekker, je kunt ze ook heel goed verwerken in recepten!

Screenshot_10.png

Volkoren tosti met mozzarella, tomaat en verse basilicum

Als lunch hebben we vandaag gekozen voor de tosti, maar dan met een Italiaans tintje. Het is namelijk een tosti caprese geworden, gemaakt van twee volkoren boterhammen die zijn belegd met plakjes tomaat, mozzarella en blaadjes verse basillicum. Een heerlijke lunch met een zomers vakantie-tintje!

Screenshot_6.png

Dungesneden Biobite en twee toastjes met geitenkaas en een glas wijn.

Om een keer wat anders te eten dan alleen maar een toastje bij de borrel, raden wij aan om het eens te vervangen voor een heerlijke Biobite. Je kan bijvoorbeeld de Ras el hanout variant hiervoor nemen. Deze heeft een licht pittige nasmaak en gaat super goed met een zacht stukje geitenkaas (248 kcal). 

Screenshot_8.png

Schaaltje magere yoghurt met nootjes en fruit.

Voor het toetje blijven we nog even in de zomerse sferen. Een lekker schaaltje (soja)yoghurt met een handje nootjes en een stuk fruit naar keuze, zorgt ervoor dat je deze dat goed kan afsluiten. Als je nou vaker nootjes door de yoghurt doet, is het voor de afwisseling ook wel eens lekker om dit te vervangen voor een Biobite met de Sinaas & Kaneel variant. De combinatie yoghurt en kaneel is volgens ons altijd een succes nummertje (295 kcal). 

Screenshot_2.png

Biobite met dadelstroop en een kopje thee

Op een warme ochtend heb je misschien geen zin in je normale havermoutpap of schaaltje yoghurt. Probeer daarom eens een smoothie! Het enige wat je nodig hebt, naast een blender, is een schaaltje yoghurt, een banaan, een volle hand aardbeien en wat blauwe bessen voor de garnering. Doe de yoghurt en de helft van de vruchten in de blender, tot het een gladde massa is. Snij de rest van het fruit in hapklare stukken en doe deze er later bij, zodat je nog wat hebt om op te kauwen. Hier past perfect de Biobite Gember & Citroen bij, want een smoothie mist natuurlijk wel een beetje de bite. Samen staan ze sterk voor een gezond en stevig ontbijt.

Screenshot_3.png

Biobite met havermoutpap, een stuk fruit en een kopje thee

Om de dag goed te beginnen met een stevig ontbijt, kan je kiezen voor havermoutpap met wat nootjes en een stuk fruit. Echter is het ook wel eens leuk om wat anders te eten en te kiezen voor havermoutpap met een reep Biobite. Dit ontbijt bevat bijna 9 gram aan vezels en zorgt daardoor voor een goed verzadigend gevoel!

Screenshot_4.png

Appelcrumble maar dan anders

Wie houdt er nou niet van een lekkere warme appelcrumble als toetje? Juist, dat dachten wij dus ook. Dit is dan ook de reden dat we hier een heerlijke variant op bedacht hebben. Je snijdt een appel in blokjes met een beetje kaneel. Brokkel daarna de sinaas en kaneel Biobite eroverheen en zet hem voor 20 minuutjes in de oven. Op die manier wordt de appel lekker zacht en warm, en de Biobite wordt lekker knapperig. Een gegarandeerd gezond succes!

Screenshot_7.png

Griekse yoghurt met een kiwi, een Biobite en een beetje ahornsiroop

Om een duurzame keuze te maken kan je in oktober kiezen voor de kiwi. Deze vrucht is een seizoensproduct en dus een goede keus! Heerlijk in combinatie met een schaaltje Griekse yoghurt, een Biobite voor de lekkere bite en een beetje ahornsiroop als je van een wat zoetere smaakt houdt. Het ontbijt zit vol goede ingrediënten en bevat maar liefst 12 gram eiwit!

Screenshot_9.png

Trifle met Biobite

Een trifle is eigenlijk een Engels nagerecht dat bestaat uit verschillende laagjes. Wij maken hem echter een keertje op een gezonde manier en voor het ontbijt. Er is geen betere manier om de dag te beginnen dan met een toetje! Wij maken deze variant natuurlijk met een reep Biobite, deze verbrokkelen we een beetje over een laagje yoghurt en dit herhalen we een aantal keer. Indien je het lekker vindt kan je er ook nog wat fruit bij eten. 

 Niet vullen, maar voeden

bottom of page