Biobite Foodlab BV
zwarte knoflook, appel azijn en super vezels
Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021

Zwarte knoflook: Een ware delicatesse: zwarte, ofwel gefermenteerde knoflook. De smaak lijkt totaal niet meer op normale rauwe knoflook, maar is diep en zoetig, en de textuur zeer smeuïg. De smaak is zachter en zoeter dan rauwe knoflook en is het minder scherp, bijkomend voordeel is ook nog dat je er niet van uit je mond gaat ruiken.
Wat is zwarte knoflook?
Zwarte knoflook is gefermenteerde witte knoflook. De witte knoflook wordt in ongeveer 4 weken op 60°C gefermenteerd. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine. Dit stofje zorgt ervoor dat de teentjes zacht worden en de zwarte kleur krijgen. Je kunt dit zien als een soort karamellisatie en dat is ook de reden dat de zwarte knoflook wat zoeter smaakt. Na de warme fermentatieperiode volgt het droogproces.
Hoe gebruik je zwarte knoflook?
Zoals gezegd kun je de teentjes dus eten als snack, maar ook verwerken in gerechten. Zwarte knoflook combineert goed met champignons, tomaten, kaas, geroosterd varkensvlees, worstjes, gegrilde witte vis en schaaldieren, gerookte vleeswaren, gember, chilipepers, kruiden zoals basilicum en koriander, truffels en sesamolie.
Recepten met zwarte knoflook
Ter inspiratie vindt je op de site twee lekkere recepten met zwarte knoflook:
Geroosterde bloemkool met bietjes en zwarte knoflook
Kabeljauw uit de oven met shiitake en zwarte knoflook
Rijk aan antioxidanten
Onderzoek wijst uit dat de hoeveelheid antioxidanten in knoflook door het fermentatieproces bijna wordt verdubbeld. Reguliere witte knoflook bevat 119 eenheden antioxidanten per gram, zwarte knoflook 198 eenheden per gram.
Geen typische knoflook geur en smaak
Twee keer zoveel antioxidanten als in witte knoflook
Rijk aan antioxidanten zoals polyfenolen en aminozuren
Om de knoflook te fermenteren wordt er geen enkel ander product aan toegevoegd
Het is laag in vet
Rijk aan natuurlijke suikers
100% natuurlijk en zonder toevoegingen
INHOUD: 3 BOLLEN
INGREDIËNTEN: Gefermenteerde knoflook* / *Biologische oorsprong
Dit product wordt gemaakt door verse knoflook enkele weken te fermenteren in een warme omgeving. De van nature aanwezige suikers en aminozuren produceren door de fermentatie melanoïdine – hierdoor kleurt de knoflook zwart. De smaak en geur is lichtzoet, heerlijk om in gerechten te verwerken of om zo te eten.
BEWAREN: Donker, koel en droog.
VOEDINGSWAARDE
100 GR Energie kJ976 Energie Kcal231
Vet0,6 waarvan verzadigd 0,17
Eiwitten15,5
Voedingsvezel 7,5
Koolhydraten 44,6 waarvan suikers 32
Zout0,008
ONZE STA-ZAKKEN ZIJN BIOLOGISCH AFBREEKBAAR:
Plastic daar willen we liever zo min mogelijk gebruik van maken en als we dat dan doen met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu. Biologisch afbreekbare verpakking gaat onder de naam ‘Bak2earth’ en wordt van 100% milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar plastic geproduceerd.
Product Details
kostprijs 8.50 per zak
BARCODE: 8719992297122
MERK: QUEEN FERMENT
KENMERK: PROBIOTISCH | BIOLOGISCH | NATUURLIJK
THT: 30-03-2022
HERROEPINGSRECHT: DIT PRODUCT IS UITGESLOTEN IVM HOUDBAARHEID
Weight: 120,00 g

Appel azijn: Een levende fruitige friszure ongefilterde Appelazijn met moer of te wel de moeder. Onze APPELAZIJN wordt op traditionele wijze gemaakt met biologische ingrediënten zonder toevoegingen.
INGREDIËNTEN: 100% biologische gefermenteerde appels*
*Biologisch NL-BIO-01
INHOUD: 330 ml
prijs 3.75

Super vezels Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumvezels zijn ideaal om mee te bakken ze geven meer volume en stevigheid aan je baksels.
heerlijk recept pannekoeken met deze vezels of
https://www.biobite.nl/post/healthy-brownies
Aanbevolen hoeveelheid per dag 5-10gr. Voeg eenvoudig toe aan baksels, smoothies, yoghurt of water. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is 30-40gr per dag. Drink voldoende water 1,5-2 liter per dag.
INHOUD: 360 GR
INGREDIËNTEN: Inuline* van Agave 55%, Psyllium doppen* 45% *Biologisch
BEWAREN: Donker, koel en droog. Bevat geen conserveer middel. Gebruik daarom altijd een schone lepel. Tenminste houdbaar tot: zie onderzijde verpakking
VOEDINGSWAARDE 100 GR
Energie kJ831 / Energie Kcal202
Vet 0,45 waarvan verzadigd 0
Eiwitten1,76
Voedingsvezel 84
Koolhydraten 6 waarvan suikers4,4
Zout 0,12
ONZE STA-ZAKKEN ZIJN BIOLOGISCH AFBREEKBAAR: Plastic daar willen we liever zo min mogelijk gebruik van maken en als we dat dan doen met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu. Biologisch afbreekbare verpakking gaat onder de naam ‘Bak2earth’ en wordt van 100% milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar plastic geproduceerd.
Product Details
BARCODE: 8719992297078
MERK: QUEEN FERMENT
KENMERK: PREBIOTISCH | BIOLOGISCH | NATUURLIJK
THT: 27-03-22
HERROEPINGSRECHT: DIT PRODUCT IS UITGESLOTEN IVM HOUDBAARHEID
Weight: 360,00 g
prijs 13.50